Over mij

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op deze website. Mijn naam is Fiona Willemsen en ik woon met mijn gezin in Druten in het prachtige land van Maas en Waal. Ik maak objecten van glas in randlood en geef hier ook workshops in.

Wereld van Glas is gespecialiseerd in het maken van objecten van glas in randlood. De meeste mensen denken bij glas in lood meteen aan de panelen in deuren en ramen. Maar anders dan bij het traditionele glas in lood waarbij je werkt met loodprofielen die H-vormig zijn werk je nu alleen met het randlood, wat een U-vormig profiel heeft. De mogelijkheden hiermee zijn oneindig. Kijk voor voorbeelden bij de recente berichten onder Nieuws.  Kijk gerust rond voor foto’s en inspiratie en laat je verrassen! Ga je ook mee op ontdekkingsreis?

Toen ik zelf voor het eerst hoorde van glas in randlood workshops was ik direct geïnteresseerd. De foto die ik zag maakte me al erg enthousiast. Ik ging een workshop volgen en voelde me er als een vis in het water. Het was liefde op het eerste gezicht. Mijn eerste gedachte was: “Wauw! Dit wil ik ook!” En zo ben ik na het mijzelf hierin bekwamen zelf een atelier begonnen. 

Er ging letterlijk een wereld voor me open toen ik me er verder in ging verdiepen. Een wereld waarin ik alles om me heen vergat en helemaal op kon gaan in het werken met kleuren, patronen, creatieve ideeën en technieken. Daar neem ik je graag mee naar toe. Iedereen kan dit leren! Je zult versteld staan hoe snel je eerste stappen in dit proces al tot mooie resultaten leiden.

Wereld van Glas is ook milieubewust. Er wordt op een verantwoorde wijze gewerkt en waar mogelijk wordt alleen gewerkt met biologische en ecologische producten en alle restproducten worden gerecycled.